Matematik

Potens regneforskrift

02. marts 2021 af Camilla0276 - Niveau: A-niveau

Bestem regneforskriften for den potensfunktion hvorom der gælder at:

- f(x) vokser med 24% når x falder med 8%
- Grafen går gennem (2,6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2021 af mathon

                        \small \small \small \small \begin{array}{lllll} 1+r_y=(1+r_x)^a\\\\1.24=0.92^a\\\\ a=\frac{\ln(1.24)}{\ln(0.92)}=-2.57984&\textup{gennem }(2,6)\\\\ 6=b\cdot 2^{\frac{\ln(1.24)}{\ln(0.92)}}\\\\ b=\frac{6}{ 2^{\frac{\ln(1.24)}{\ln(0.92)}}}=35.8725\\\\\\ f(x)=35.8725\cdot x^{-2.57984} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2021 af AMelev

Opdater di profil. Folkeskole 9. klasse harmonerer ikke med A-niveau.


Skriv et svar til: Potens regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.