Matematik

Hjælp til vektor opgave

04. marts 2021 af 061203 - Niveau: C-niveau

Har problemer med disse opgaver (se bilag)

Har fundet frem til at retningsvektoren er:

\vec{AB}= \binom{b_1-a_1}{b_2-a_2}=\binom{65-50}{20-0}=\binom{15}{20}

Hvordan bestemmer jeg parameterfremstillingen her?

Vedhæftet fil: Billede22.png

Svar #1
04. marts 2021 af 061203

gerne også hjælp med opgave b, hvis muligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2021 af AMelev

                   
Er niveauet C? Parameterfremstilling er ikke kernestof på C-niveau.
a) Til parameterfremstillingen skal du bruge retningsvektor og punkt. Du har bestemt retningsvektoren, og du har fået opgivet to punkter. Det er ligegyldigt, om du vælger A eller B til fremstillingen.
Se side 15 (72) i Formelsamling STX-Bniveau

b) P ligger lodret over C, så 1. koordinaten er x = 80: 
Sæt parameterudtrykket for x = 80 og løs ligningen mht. t
Indsæt den fundne t-værdi i parameterudtrykket for y for at bestemme 2. koordinaten til P


Skriv et svar til: Hjælp til vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.