Matematik

chance --> noget af noget

04. marts 2021 af Anne201 - Niveau: 7. klasse

Hej : ) 

Vedhæftet fil: Hej studieportalen.docx

Svar #1
04. marts 2021 af Anne201

håber I vil hjælpe :) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2021 af Quarr

Måske forkortet brøken kunne det være det?

(4:2)/(12:2) =2/6 = 2 ud af 6

Der står: "Hvor stor en del er farvet?" 

- - -

Ja

 


Svar #3
04. marts 2021 af Anne201

det tror jeg ikke da det ikke er en brøk


Svar #4
04. marts 2021 af Anne201

det tilhører under sansynlighed og chance 


Svar #5
04. marts 2021 af Anne201

"sandsynlighed" 


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2021 af Quarr

Anna, se: https://www.matematikfessor.dk/lessons/farvet-andel-af-figur-934 da du skriver at det ikke er en brøk.

Du skrev på Word-filen:  4/12   

Hvorfor skriver de ud af 6?

Forkortet brøken:

(4:2)/(12:2) =2/6

2/6 =33,33%   og  4/12 = 33,33%

Jo, der står fx 1 ud af. . 

- - -

Ja

 


Svar #7
04. marts 2021 af Anne201

altså hvis du kigger på det fil jeg har sendt så handler det ikke om brøker 


Svar #8
04. marts 2021 af Anne201

nåååår nu er jeg med 


Svar #9
04. marts 2021 af Anne201

men kan du godt komme på en forklaring "noget af noget" 


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. marts 2021 af Quarr

#9

Ok, jeg kommer med et eksempel: Der er 2 blå bolde i kurven og der er 12 bolde i alt. Hvor stor en del af boldene er farvet?

=andel/det hele = 2/12

det hele(Alle boldene)

andel(de bolde der er farvet blå)

Forkortet brøken:

(2:2)/(12:2)=1/6

Når du forkorter brøker skal du huske at forkorte både tæller og nævner med det samme tal.

I din opgave har de forkortet 4/12 til 2/6 men det er stadig den samme brøk bare forkortet. Håber du forstod det, Anna! :-)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: chance --> noget af noget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.