Matematik

anden grads ligning graf

08. marts 2021 af majahhhhh - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med det her og måske komme med en forklaring også? kan virkelig ikke forstå det..

tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2021 af mathon

    
       


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2021 af mathon

En andengradfunktion med to nulpunkter x1 og x2
kan noteres:
                         \small \begin{array}{lllll} y=a\cdot (x-x_1)(x-x_2)\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2021 af mathon

I anvendelse:

                         \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& y=a\cdot (x-x_1)(x-x_2)\\\\&& y=a\cdot (x-3)\cdot \left ( x-5 \right )\qquad \textup{gennem }(0,30)\\\\&& 30=a\cdot (-3)\cdot (-5)=15a\\\\&& a=2\\\\& \textup{hvoraf:}\\&& y=2\cdot \left ( x^2-8x+15 \right )\\\\& \textup{parabelligningen:}\\\\&& f(x)=2x^2-16x+30 \end{array}


Svar #4
08. marts 2021 af majahhhhh

okay tusind tak!!!!


Skriv et svar til: anden grads ligning graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.