Fysik

Opgave 20.30 side 408 basisfysik

09. marts 2021 af Jensen445 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe

c) Hvor lang tid går der, inden 90% af technetium-99m-kernerne er henfaldet?

Har fået halveringstiden til 6,01 timer og antallet af kernerne til 3,12*10^12


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{tid indtil 90\% henfald:}\\& 0.10=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\& \ln(0.10)=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}\\\\& \frac{\ln(0.10)}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}= \frac{t}{6.01\;h}\\\\& t= \frac{\ln(0.10)}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )} \cdot \left ( 6.01\;h \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2021 af rtyutyuiop (Slettet)

Hej, har du lavet d) i den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2021 af banemand1234

Nej har jeg dsv ikke endnu, er også lidt i tvivl om den, men fik den til 2,4 mSv. Synes bare ikke det lyder rigtigt

Skriv et svar til: Opgave 20.30 side 408 basisfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.