Matematik

Hvordan løser jeg denne her opgave?

10. marts 2021 af Uduelig - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg den, er lidt lost, mit forsøg har været: 

Jeg starter med at differentiere ligningen:
diff(x^3 + 6*x^2 + k, x);
                                  
                          3 x ^2+ 12 x

Også bruger jeg den differentieret funktion til at finde ud af hvad de to værdier der skærer førsteaksen:
3*x^2 + 12x       {x = -4}, {x = 0}


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2021 af mathon

Hvad er selve opgaven?


Svar #2
10. marts 2021 af Uduelig

Her er opgaven vedhæftet:

Vedhæftet fil:12121212.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2021 af janhaa

#0

Hvordan løser jeg den, er lidt lost, mit forsøg har været: 

Jeg starter med at differentiere ligningen:
diff(x^3 + 6*x^2 + k, x);
                                  
                          3 x ^2+ 12 x

Også bruger jeg den differentieret funktion til at finde ud af hvad de to værdier der skærer førsteaksen:
3*x^2 + 12x       {x = -4}, {x = 0}

k = 0

gives 2 roots


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2021 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2021 af StoreNord

Når f(x) kun har to skæringspunkter med x-aksen må det ene punkt være et ekstremums-punkt.

f(x) har ekstremum, når f'(x) er 0.
f'(x) er 3x²+12x
      3x²+12x=0 når x=0 eller -4
Det ene mulige ekstremum er altså punktet (0,0). Kvad er k så ?

Det ene mulige ekstremum er altså punktet (-4,0). Kvad er k så ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. marts 2021 af StoreNord


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne her opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.