Matematik

Matematik fp10 december 4

13. marts 2021 af alienx0 - Niveau: 10. klasse

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med 1.2 og 1.3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2021 af janhaa

show your work so far


Svar #2
13. marts 2021 af alienx0

#1

show your work so far

Hej!

For 1.2 lavede jeg den samme skabelon hvor ( Landsdel, Folketal,Vælgertal osv.) - det har de specifikke tal der, og spørgsmålet er "Hvor mange stemmer skulle et parti have i 2019 for at komme i Folketinget på denne måde?" - Her tror jeg, at jeg er nødt til at bruge det blå rektangel (formel), så jeg kan få et svar for hver Landsdel, da det står også "Et parti kommer i Folketinget, hvis det opnår mindst 2 % af stemmerne ved et folketingsvalg", hvor her er det mit spørgsmål, fordi jeg helt glemte, hvordan skulle jeg kun få det 2% af svaret, som det skal være svaret til hvert landsdel?

Opgave 1.3 - Jeg har stadig ikke svar for den!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2021 af ringstedLC

Brug en mere sigende overskrift!

1.2 Folketingsmedlemskab kræver mindst 2% af de gyldige stemmer:

\begin{align*} \text{Stemmer} &= \frac{\text{Stemmer}_{\text{gyld.}}\cdot 2}{100}= \end{align*}

1.3 Værdierne i tælleren i den blå boks aflæses i tabellen. Værdier i nævneren:

\begin{align*} \text{Folketal i DK} &= \text{Folketal}_{\text{H.}}+\text{Folketal}_{\text{S.}}+\text{Folketal}_{\text{M.}} \\ \text{V\ae lgertal i DK} &= ... \\ \text{Areal af DK} &= ... \end{align*}


Svar #4
13. marts 2021 af alienx0

#3

Brug en mere sigende overskrift!

1.2 Folketingsmedlemskab kræver mindst 2% af de gyldige stemmer:

\begin{align*} \text{Stemmer} &= \frac{\text{Stemmer}_{\text{gyld.}}\cdot 2}{100}= \end{align*}

1.3 Værdierne i tælleren i den blå boks aflæses i tabellen. Værdier i nævneren:

\begin{align*} \text{Folketal i DK} &= \text{Folketal}_{\text{H.}}+\text{Folketal}_{\text{S.}}+\text{Folketal}_{\text{M.}} \\ \text{V\ae lgertal i DK} &= ... \\ \text{Areal af DK} &= ... \end{align*}

Tak for hjælpen! 

Jeg har et andet spørgsmål til 4.2 og 4.3, selvfølgelig, hvis det er okay, og hvis du gerne vil hjælpe mig!

Til: 4.1 Hvor stort skal et klasselokale være, ifølge Danske Skoleelever, hvis + det skal være plads til 24 elever?

Mit svar: Den Danske Skoleelever anbefaler, at arealet af klasselokaler skal være mindst 2,7 kmpr. elev

Hvis det skal være plads til 24 elever, så det skal være:

24 ( x gange) 2,7 km2 = 64,8 km2, som skal være en størrelse til 24 elever i klasselokalet.

4.3 Jeg forstod det ikke fuldt ud. 


Brugbart svar (3)

Svar #5
13. marts 2021 af Quarr

4.1

24*2,7m2=64,8m2

4.2

2,7*n

- - -

Ja

 


Brugbart svar (4)

Svar #6
13. marts 2021 af ringstedLC

#4: Ny opgave - ny tråd, tak!

4.2

\begin{align*} Plads_n &= n\cdot 2.7\,m^2 \end{align*}

4.3 Højden er tilstrækkelig. Undersøg:

\begin{align*} R_{28\,+\,2}=30\cdot 6\,m^3 &= 8\,m\cdot 9\,m\cdot 2.5\,m \\ ? &= \;? \end{align*}

4.4 Det kunne være et kvadrat:

\begin{align*} A_{kvadr.}=80\,m^2 &= s^2 \\ s &= \;?\,m \end{align*}


Svar #7
17. marts 2021 af alienx0

#6

#4: Ny opgave - ny tråd, tak!

4.2

\begin{align*} Plads_n &= n\cdot 2.7\,m^2 \end{align*}

4.3 Højden er tilstrækkelig. Undersøg:

\begin{align*} R_{28\,+\,2}=30\cdot 6\,m^3 &= 8\,m\cdot 9\,m\cdot 2.5\,m \\ ? &= \;? \end{align*}

4.4 Det kunne være et kvadrat:

\begin{align*} A_{kvadr.}=80\,m^2 &= s^2 \\ s &= \;?\,m \end{align*}

Tak!

Jeg vil også gerne spørge, om det er muligt en hjælp til 6.3 & 6.4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2021 af ringstedLC

#6

#4: Ny opgave - ny tråd, tak!

Der må være noget du ikke helt har forstået...., du behøver ikke at "reklamere" for dine andre tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2022 af koldskål

er der nogen der kan hjælpe med opgave 2.3 forstår den ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2022 af ringstedLC

Tråden har allerede rigeligt med opgaver. Opret selv en tråd med opgaven.


Skriv et svar til: Matematik fp10 december 4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.