Matematik

HAR BRUG FOR HJÆLP!

14. marts 2021 af Anders3425 - Niveau: C-niveau

Heyy. Er der nogen som har lyst til at hjælpe. Jeg har upoladet en fil nederest. Håber i kan hjælpe. Tak for det. 


Svar #1
14. marts 2021 af Anders3425

Her

Vedhæftet fil:21.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2021 af mathon

              \small \begin{array}{llllll}& f(x)=\frac{1}{50}x^2-3\quad -10\leq x\leq 10\\\\& f(8)=\frac{1}{50}\cdot 8^2-3\\\\\\& 1.6=\frac{1}{50}x^2-3\\\\ \textup{Fra kanten:}&10-x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Parablen har forskriften

y = 0,02x2 -3

Vanddybde (8 meter fra centrum af bassin er) er det samme som 2 meter fra kant

y = 0,02 · 82 -3 = |-1,72| er 1,72 meter

En person med højde 1,6 meter kan bunde, når afstanden fra centrum er

-1,6 = 0,02 · x2 -3 

x = ± 8,366 → 8,37 meter dvs (10 -8,37)  = 1,67 meter fra kant


Svar #5
14. marts 2021 af Anders3425

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2021 af mathon

korrektion:
              \small \small \begin{array}{llllll}& f(x)=\frac{1}{50}x^2-3\quad -10\leq x\leq 10\\\\& f(8)=\frac{1}{50}\cdot 8^2-3\\\\\\& 1.6=\frac{1}{50}x^2-3\quad 0<x<10\\\\ \textup{Fra kanten:}&10-x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#4 rettelse i sidste linje ( 1,67 rettet til 1,63 )

Parablen har forskriften

y = 0,02x2 -3

Vanddybde (8 meter fra centrum af bassin er) er det samme som 2 meter fra kant

y = 0,02 · 82 -3 = |-1,72| er 1,72 meter

En person med højde 1,6 meter kan bunde, når afstanden fra centrum er

-1,6 = 0,02 · x2 -3 

x = ± 8,366 → 8,37 meter dvs (10 -8,37)  = 1,63 meter fra kant


Skriv et svar til: HAR BRUG FOR HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.