Matematik

Hjælp med ligninger.

16. marts 2021 af Yaxion - Niveau: C-niveau

Hej folkens! Jeg har en ligning jeg ikke helt kan finde ud af.

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)

Jeg har prøvet at regne den ud sådan her:

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)

<=>

4x - 6 = 3x - 2x * 5

<=>

- 6 = 3x - 2x * 5 - 4x

<=>

\frac{-6}{5} = 3x - 2x - 4x

<=>

\frac{-6}{5} : -3 = -3x : -3

<=>

-0.4 = x

Men jeg tror ikke at det er korrekt. Kan nogle fortælle mig hvor jeg går galt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll} 4x-6=3x-2(x-3)\Updownarrow\\\\ 4x-6=3x-2x+6\Updownarrow\\\\ \left (4-3+2 \right )x=6+6\Updownarrow\\\\ 3x=12\Updownarrow\\\\ x=4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2021 af mathon

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)

Jeg har prøvet at regne den ud sådan her:

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)            det går galt her.

<=>

4x - 6 = 3x - 2x * 5


Svar #3
16. marts 2021 af Yaxion

#1

                     \small \begin{array}{llllll} 4x-6=3x-2(x-3)\Updownarrow\\\\ 4x-6=3x-2x+6\Updownarrow\\\\ \left (4-3+2 \right )x=6+6\Updownarrow\\\\ 3x=12\Updownarrow\\\\ x=4 \end{array}

#2

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)

Jeg har prøvet at regne den ud sådan her:

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)            det går galt her.

<=>

4x - 6 = 3x - 2x * 5

Gir mening. Ved ikke hvor jeg troede at -2 * -3 skulle give 5 haha. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2021 af ringstedLC

#0: Husk: Løsningen til en ligning kan tjekkes ved indsættelse i den oprindelige ligning. Hvis den er opfyldt, er den fundne løsning korrekt.


Skriv et svar til: Hjælp med ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.