Matematik

Hvordan finder jeg højden af træet vha. Daniels højde og retvinklen på træt?

18. marts 2021 af Gabri1322 - Niveau: 8. klasse

Jeg har sat et billede in af hele opgaven. En forklaring på hvad resultatet er og hvordan jeg kan finde frem til det vil være dejligt. 


Svar #1
18. marts 2021 af Gabri1322

Her er filen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2021 af PeterValberg

Du skal benytte dig af, at trekanten med Daniel og trekanten med træet
er ligedannede (ensvinklede), hvorfor du kan opstille forhold mellem
ensbeliggende sider, i dette tilfælde kan du fx gøre dette:

\frac{1,72}{0,89}=\frac{\text{tr\oe ets h\o jde}}{3,13}

hvilket ved omskrivning bliver:

\text{tr\oe ets h\o jde}=\frac{1,72}{0,89}\cdot 3,13

Se eventuelt video nr. 3 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden af træet vha. Daniels højde og retvinklen på træt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.