Matematik

matematik hjælp

19. marts 2021 af yaqub - Niveau: 8. klasse

   

Tømrer A beregner sin løn efter formlen: L = 200 + 300t, hvor L er lønnen og t er antal timer.
Tømrer B beregner sin løn efter formlen: L = 300 + 250t
Tømrer C beregner sin løn efter formlen: L = 300 + 300t

10. Madsen skal bruge en tømrer i 3 timer. Han vælger den billigste.

er det tømrer A,B eller C der er den billigste


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2021 af PeterValberg

Indsæt t=3 i de tre ligninger og beregn, hvad de forskellige tømrer skal have for det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2021 af Moderatoren

Prøv at sætte antal timer ind i hver formel, så har du et svar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2021 af PeterValberg

Altså:

L_A=200+300\cdot {\color{Red} 3}=....

L_B=300+250\cdot {\color{Red} 3}=....

L_C=300+300\cdot {\color{Red} 3}=....

Vælg den billigste

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.