Matematik

Eksponentiel funktion

22. marts 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej. 
Er der nogle herinde der kan hjælpe mig med at løse denne opgave?
 

I august 2017 har en Facebookgruppe 52.000 medlemmer. Man regner med, at antallet af medlemmer vil stige med 19% om måneden. Indfør passende variable og opstil en regneforskrift for antallet af medlemmer i gruppen.



Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2021 af AMelev

x = antal mdr. efter august 2017
f(x) = Antal medlemmer af FB-gruppe
Model: Da f(x) vokser med en fast procentdel, når x vokser med 1, er der tale om eksponentiel vækst:
f(x) = b·ax

Se FS side 12 (51) inkl. figur.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.