Matematik

Eksponentiel funktion i Geogebra

24. marts 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle som ved hvordan denne opgave kan løses på geogebra?

 Antallet af danske brugere af Facebook kan i perioden december 2007-januar 2009 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

y=3008411,147x,

hvor yer antallet af danske brugere, og x er antallet af måneder december 2007.

A)Hvad fortæller tallene 300841 og 1,147 om antallet af danske brugere af Facebook?
 

B)Efter hvor mange måneder kom antallet af danske brugere op over 1 million ifølge modellen?
 

C)Hvor mange brugere af Facebook ville der ifølge modellen have været i oktober 2009, dvs. efter 22 måneder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af AMelev

Læg et billede af opgaven op, så fejl og mangler ved afskrift undgås.

Jeg gætter på, der skulle have stået f(x) = 300841·1.147x.
x = antal måneder efter dec. 2007
f(x) = antal danske FB-brugere

a) Se formelsamling HFC side 12 (51) inkl. figur.

Skriv f(x) = 300841*1.147^x i indtastningslinjen og tilpas grafviduet.

b) Løs ligningen f(x) = 106 i CAS-vinduet eller løs ligningen grafisk ved at tegne grafen for g(x)=106 og finde skæringspunkt.

c) Beregn f(22)


Svar #2
24. marts 2021 af MAYA15

I forhold til opgave b, har jeg prøvet at løse den i CAS, som du siger, og den giver mig 10^6 = 1000000. 
Men hvordan kan jeg så finde x i min egen opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2021 af AMelev

Du skal løse ligningen f(x) = 1000000


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.