Matematik

Eksponentiel funktion i Geogebra

24. marts 2021 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle som ved hvordan denne opgave kan løses på geogebra?

Indbyggertallet i Store Regneby var i 2010 på 53.000 indbyggere. Tre år senere var indbyggertallet steget til 62.000 indbyggere.

A) Beregn hvad indbyggertallet vil være i 2020, hvis indbyggertallet stiger som en lineær funktion.

B) Beregn hvad indbyggertallet er i 2020, hvis indbyggertallet stiger eksponentielt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af AMelev

x = antal år efter 2010
f(x) = indbyggertal
f(0) = 53000 og f(3) = 62000

Brug din formelsamling til at besetmme forskriften for f(x)

a) Side 10 (43) & (44)

b) Side 12 (54) & (55)

2020 er 10 år efter 2010, så x = 10. Beregn f(10) i begge tilfælde.
 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion i Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.