Matematik

Funktioner

24. marts 2021 af marta05 - Niveau: 10. klasse

To kolleger - kaldet A og B - taler om biler i en pause på deres arbejde. A har købt en fabriksny bil. Kilometertælleren står således på 0 km. B's bil har allerede kørt 30.000 km. A kører i gennemsnit 20.000 km om året. B kører i gennemsnit 15.000 km om året                                                                                         Hvor mange år går der, før de to biler har kørt lige mange kilometer?

To kolleger - kaldet A og B - snakker en dag i en pause om regn og regnvandsopsamling. A har netop tømt sin regnvandstønde. B har ca. 60 liter i sin tønde. Det viser sig, at hos A kommer der gennemsnitligt 70 liter vand i tønden om måneden. Hos b kommer der kun 50 liter i om måneden. 

Hvor mange måneder går der, inden der er lige meget vand i deres regnvandstønder?

Er de  nogen hjælper for mig løs de to opgave tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Samme antal kilometer

20000 t + 0 = 15000 t + 30000    ( t = år )

5000 t = 30000

6 = t

6 år så har A og B kørt samme antal kilometer

Samme mængder regnvand. 

70 t + 0 = 50t + 60  ( t er måneder )

20 t = 60

t = 3

3 måneder , så har A og B samme mængder regnvand


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.