Matematik

Undersøg om vinklen mellem to linjer er spids

24. marts 2021 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave:

Vedhæftet fil: spidsvinkel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af janhaa

(3,4)*(2,7)=5*\sqrt{53}*\cos(a)\\ \cos(a)=0,934\\ a=20,9^o

yes, acute angle


Svar #2
24. marts 2021 af helpn

Hvor får du 5*cos(a)*√(53) fra?


Svar #3
24. marts 2021 af helpn

Når jeg regner det ud, så får jeg: 

solve(cos(a)=0.934,a) ? a=6.28319*?9-0.365347 or a=6.28319*?9+0.365347


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af janhaa

#2

Hvor får du 5*cos(a)*√(53) fra?

scalar product


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textbf{Hvis}\\& \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\7 \end{pmatrix}>0\textup{ er vektorvinklen spids}\\\\& \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\7 \end{pmatrix}<0\textup{ er vektorvinklen stump} \end{array}


Skriv et svar til: Undersøg om vinklen mellem to linjer er spids

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.