Matematik

Matematik opg

24. marts 2021 af pleasesaveme - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med disse tre opgaver uden at bruge cas?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2021 af AMelev

Kun én opgave pr. tråd - ellers bliver det noget rod.
                                        
a > 0: Grenene opad, a < 0: Grenene nedad
c: Parablen går gennem (0,c)
b = Tangenthældning i (0,c)
d > 0: 2 nulpunkter, d = 0: ét nulpunkt, d < 0: Ingen nulpunkter (nulpunkter ~ skæring med 1.aksen) 

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Svar #2
25. marts 2021 af pleasesaveme

forstår ikke helt... hvordan regner du ud at b f.eks. har tangenhældingen (0,c)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2021 af AMelev

Ved du ikke, at f '(x) = 2a·x + b? Deraf følger, at f '(0) = b.

f '(x) er tangenthældningen i (x,f(x)).


Skriv et svar til: Matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.