Matematik

Hjælp til opgave om differentialligninger

25. marts 2021 af opdrag - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, jeg er på bar bund med. Jeg håber nogen kan hjælpe. Opgaven lyder:

Udviklingen i antallet af ørreder i en dam med kapacitet til 500 fisk kan modelleres ved

dP/dt=P*(1-P/500)

Hvor P er populationens størrelse til tidspunktet t (målt i år).

Hvis der tillades fiskeri i dammen af 80 fisk årligt, bliver differentialligningen

dP/dt=P*(1-P/500)-80

Af nedstående hældningsfelt (er vedhæftet) ses, at der er to stationære løsninger til differentialligningen

Den øverste stationære løsning viser den maksimale antal ørreder, der kan være i dammen under de givne betingelser.

Den nederste stationære løsning viser det minimale antal ørreder, der skal være i dammen, for at bestanden ikke skal uddø.

Hvad er ligningen for de stationære løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af AMelev

De stationære (konstante) løsninger er kendetegnet ved, P' = 0. Løs ligningen.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.