Matematik

Opgave om differentialligning

25. marts 2021 af opdrag - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Glukose tilføres intravenøst til blodbanen med u enheder pr. minut.

Kroppen fjerner glukose fra blodbanen med en hastighed, der er proportional med den tilstedeværende mængde.

Lad A betegne mængden af glukose i blodbanen til tiden t.

Opstil en differentialligning, som A skal opfylde.

Jeg håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2021 af janhaa

\frac{dA}{dt}=A'(t)=-k*A(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af AMelev

v = vInd - vud, dvs. dA/dt = u - k·A


Skriv et svar til: Opgave om differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.