Matematik

Brøk, gange og potens

28. marts 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

\frac{h^{2}+2x_{0}h}{h} Her opløser h i nævneren åbenbart så resultatet vil blive h+2x0 - men der er jo kun 1h i nævneren - så den kan vel kun opløse 1h i tælleren? Altså så det vil hedde h2+2x0 istedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2021 af mathon

Man dividerer en flerleddet størrele med et tal ved at dividere hvert af leddene med tallet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2021 af mathon

eller
             \small \begin{array}{llllll}\\&& \frac{\cancel{h}(h+2x_o)}{\cancel{h}}=h+2x_o \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2021 af AMelev

#0 "opløser" er et upræcist ord for det, der sker.
Man forkorter med h, dvs. dividerer med h i både tæller og nævner.
I tælleren er der to led, der så skal divideres med h.


Skriv et svar til: Brøk, gange og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.