Matematik

matematik spørgsmål!!

28. marts 2021 af caro005 - Niveau: 7. klasse

hej, jeg er usikker på, hvordan man gør det her

110gr salt svarer til 730L vand

hvor meget salt skal der bruges til 10L vand? 

håber en kan hjælpe og tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2021 af mathon

Til 10 L vand bruges \small \tfrac{110\;g}{73}=1.5\; g salt.


Svar #2
28. marts 2021 af caro005

#1

Til 10 L vand bruges \small \tfrac{110\;g}{73}=1.5\; g salt.

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2021 af ringstedLC

For samme koncentration:

\begin{align*} \frac{\text{g salt}}{10} &= \frac{110}{730} = \frac{11}{73}\\ \frac{\text{g salt}\cdot \cancel{10}}{\cancel{10}} &= \frac{11\cdot 10}{73} \\ \text{g salt} &= \frac{110}{73}= \end{align*}


Skriv et svar til: matematik spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.