Fysik

Fysik el spørgsmål

29. marts 2021 af jørgenfraviborg - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i den her opgave.

Hvordan kan den løses?

Mvh Jørnzito

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2021 af mathon

Glødepærerne er serieforbundet.

Serieforbundne modstande deler spændingen i modstandstallenes forhold.


Svar #2
29. marts 2021 af jørgenfraviborg

Åååh Mathon tak for hjælpen, men forstår det stadig ikke.

Hvordan skal det helt konkret gøres?

Mvh Jørnzito


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2021 af mathon

         \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& R_{\textup{enkelt}}=\frac{\left ((230\;V)/14 \right )^2}{2.7\;W}=99.96\;\Omega\\\\\\ \textbf{b)}\\&& U_{\textup{enkelt}}= \frac{(230-31)\;V}{13}=15.31\;V\\\\&& P_{\textup{enkelt}}=U\cdot I=\left ( 15.31\;V\right )\cdot \left (\underset{\textup{grafafl\ae st}}{\underbrace{ 0.180\;A}} \right )=2.76\;W \end{array}


Skriv et svar til: Fysik el spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.