Matematik

Matematik Maple det bestemte ingrale? Hvad går galt

30. marts 2021 af Elninoo - Niveau: A-niveau

Hej folkens - jeg brugte maple til at regne ud hvad det bestemte integrale var. 

Men da jeg prøvede at udregne det hvert for sig og så trække det fra så får jeg ikke det korrekte svar? Selvom jeg anvender maple 

Har først løst den ved hjælp af det bestemte integrale 

Hvorefter jeg udregner hvert led for sig selv som på hånd hvoraf jeg trækker fra til sidst.. En som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2021 af ringstedLC

Bestem stamfunktionen med Maple og se din fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll}&& \int_{-4}^{3}\left ( -x^2-x+12\right )\mathrm{d}x=\left [ -\frac{1}{3}x^3-\frac{1}{2}x^2+12x \right ]_{-4}^{\, \, \, \, 3}= \\\\&& -\frac{1}{3}\cdot 3^3-\frac{1}{2}\cdot 3^2+12\cdot 3-\left ( -\frac{1}{3}\cdot (-4)^3-\frac{1}{2}\cdot (-4)^2+12\cdot (-4)\right )=\\\\&& -9-\frac{9}{2}+36-\left ( \frac{64}{3}-8-48 \right )=27-\frac{9}{2}-\left ( \frac{64}{3}-56 \right )=\\\\&& 27+56-\frac{27+128}{6}=83-\frac{155}{6}=83-25\tfrac{5}{6}=57\tfrac{1}{6} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2021 af Anders521

#0 Umiddelbart har du smidt fortegnet for den nedre grænse væk, da du evaluerer integralet. Se 2. linje i #2 for hvordan det evalueres korrekt. Desuden laves der også fejl i sidste linje i Maple. Du skriver F(3) -  f (-4), hvor det burde være F(3) - F(-4). Oven i dette smider du igen et fortegn/minus-tegn væk. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2021 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:2007054.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2021 af AMelev

Som påpeget i #4
F(x)=-\frac{1}{3}x^3-\frac{1}{2}x^{\color{Red} 2}+12x

F(3)=-\frac{1}{3}\cdot 3^3-\frac{1}{2}\cdot 3^{\color{Red} 2}+12\cdot 3= .... 
F(-4)=-\frac{1}{3}\cdot ({\color{Red} -4})^3-\frac{1}{2}\cdot ({\color{Red} -4})^{\color{Red} 2}+12\cdot ({\color{Red} -4})= ....
\int_{-4}^{3}f(x)=F(3)-F(-4)= ....


Skriv et svar til: Matematik Maple det bestemte ingrale? Hvad går galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.