Matematik

Bestem a, b og c i et andengradspolynomium ud fra toppunkt og to rødder

05. april 2021 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave:

Vedhæftet fil: andengradspolynomiumabc.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2021 af peter lind

Brug at et andengradspolynomium også kan skrives a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Svar #3
05. april 2021 af helpn

Men hvad så med b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}& y=a(x+2)(x-6)\\\\ \textup{inds\ae t top-}\\ \textup{punktkoordinater:}\\& 4=a\cdot (2+2)(2-6)\\\\& 4=a\cdot 4\cdot (-4)\\\\& 1=a\cdot (-4)\\\\& a=-\frac{1}{4}\\\\& y=-\frac{1}{4}\cdot (x+2)(x-6)\\\\& y=-\frac{1}{4}\cdot \left ( x^2-4x-12 \right )\\\\\\& y=-\frac{1}{4}x^2+x+3 \end{array}


Svar #5
05. april 2021 af helpn

Mange, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestem a, b og c i et andengradspolynomium ud fra toppunkt og to rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.