Matematik

find f' af: f(x)=(x^2+3x)*ln(x), x >0

07. april 2021 af dinfar19 - Niveau: B-niveau

hej jeg har svært ved det her spørgsmål

f(x) = (x^2 + 3x) * ln(x), x>0

a) Bestem f '(1)

Skal udregnes i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{brug differentiation af et produkt.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2021 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll}\\&& f(x)=&\left ( x^2+3x \right )\cdot \ln(x)\quad x>0\\\\\\&& f{\, }'(x)=&\left ( 2x+3 \right )\cdot \ln(x)+\left ( x^2+3x \right )\cdot \frac{1}{x}=\\\\&&& \left ( 2x+3 \right )\cdot \ln(x)+x+3 \end{array}


Skriv et svar til: find f' af: f(x)=(x^2+3x)*ln(x), x >0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.