Matematik

Udregn koordinatsættet til hvert af parablens skæringsunkter med koordinatakserne.

09. april 2021 af ZooYork - Niveau: B-niveau

Nogen som ved hvilken fremgang man skal bruge? Vedhæftet er opgaven.

Vedhæftet fil: Skærmbillede (29).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \textup{parabelligning:}\\&& y=ax^2+c\quad a<0\quad c=45\\\\& \textup{dvs}\\&& y=ax^2+45\quad \textup{med nulpunkter i }(-30,0)\textup{ og }(30,0)\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{hvoraf:}\\\\&& 0=a\cdot 30^2+45\\\\&& a=\frac{-45}{30^2}=-\frac{1}{20}\\\\&& a=-0.05\\\\&\textup{forskrift:}& f(x)=-0.05x^2+45 \end{array}


Skriv et svar til: Udregn koordinatsættet til hvert af parablens skæringsunkter med koordinatakserne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.