Fysik

Kepler 3 lov

12. april 2021 af ole222 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har kigget lidt i bøger og der refferer til 2 love fra kepler:

r^3/T^2 og T^2/r^3

Hvordan skal det foreståes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2021 af MandenMedMangeHatte

Ingen af de to brøker du har skrevet er Keplers 3. lov.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af AngelOneOne

Hej,

Forholdet T2/r3 blev anvendt af Newton til beskrivelsen af tyngdekraften og planeternes bevægelse da:

\frac{T^{2}}{R^{3}}=\frac{(M_{planet} \cdot 4\pi ^{2})}{G \cdot M_{planet} \cdot M_{Solen}}

Da Mplanet (planetens masse) går igen i tæller og nævner, udligner de hinanden og bliver til:

\frac{T^{2}}{R^{3}}=\frac{(4\pi ^{2})}{G \cdot M_{Solen}}

Alle disse tal, er konstanter (G er den universelle tyngdekonstant og MSolen er Solens masse), hvilket betyder, at forholdet mellem T2 og R2 også er en konstant. Hvis beregningen er for et andet planetsystem end Solsystemer, skal MSolen blot erstattes af det andet planetsystems stjernes masse, og så er forholdet igen en konstant.

Forholdet T2/R2 er dermed en konstant (kaldet k), og er for alle planeter der kredser om Solen =

T2/R3= k = 2,97 · 10-19 s2/m3

Konstanten er en anden for andre planetsystemer, men altid den samme for alle planeter i det pågældende planetsystem.

Du kan læse lidt mere om det her: www.physicsclassroom.com

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af AngelOneOne

Hej,

Og #1 har ret - forholdet er ikke nogle af Keplers love. Dem kan du læse om her: astronomi.androide.dk

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #4
12. april 2021 af ole222

Har Kepler ikke lavet denne lov da?

T^2/a^3


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2021 af MandenMedMangeHatte

T^2 / a^3 er ikke nogen lov. Det er blot en brøk. 


Skriv et svar til: Kepler 3 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.