Fysik

Nogen der kan hjælpe med fysik. Tror det er noget med inertimoment, men er ikke sikker

12. april 2021 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har virkelig ingen ide hvordan jeg starter med denne opgave eller hvordan den skal løses. Nogen der kan hjælpe eller vise hvordand den skal løses?

Vedhæftet fil: ingen ide.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af peter lind

Kraftmomentet er m*g*L hvor L er afstanden fra møtrikken til der hvor kraften virker. Det nødvendige kraftmoment er altså 80kg*g*1m


Svar #3
12. april 2021 af Amalie1234324

Men jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Skal jeg beregne nogle inertimomenter eller isolere et M? Er M noget som jeg får ved brug af newtons lov?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2021 af peter lind

Du skal ikke beregne noget inertimoment.

Du skal først bruge formlen i #2 for at beregne det nødvendige moment.

Derefter skal du bruge den samme formel til at beregne den nødvendige kraft( eller masse) til at finde hvor meget de to mænd skal veje


Svar #5
12. april 2021 af Amalie1234324

så kraftmoment er  785,6=m*g*1, og så isolere jeg m massen?

Men hvordan ved jeg om det lykkedes dem at fjernet møtrikken?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2021 af peter lind

Så får du jo den samme masse'

længden er jo et andet i anden del. De er 40cm =0,4m


Svar #7
12. april 2021 af Amalie1234324

Nårrh ja skrev forkert :). så det er   785,6=m*g**40 cm i opg a? hvor m isoleres

Men hvordan ved jeg om det lykkedes dem at fjernet møtrikken?

Er det der hvor jeg tager den isoleret masse fra opg a og sætter ind i  m*g*1, hvor jeg så ser om jeg får

785,6?


Svar #8
13. april 2021 af Amalie1234324

Nogen der vil være søde og svare :)


Svar #9
13. april 2021 af Amalie1234324

Hallo?


Svar #10
14. april 2021 af Amalie1234324

Nogen der kan svare på svar nr 7?


Svar #11
14. april 2021 af Amalie1234324

Hvordan ved du at kraftmomentet er m*g*L. Er det bare en formel for em møtrik?


Svar #12
14. april 2021 af Amalie1234324

jeg har fået  masen til 32 kg. Kan det passe 785,6/9,82*0,4


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. april 2021 af ringstedLC

#11: Formlen er generel og der er ikke nogen særlig formel for en møtrik.

#12: Du regner forkert. Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2009348


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med fysik. Tror det er noget med inertimoment, men er ikke sikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.