Matematik

Vinkler

12. april 2021 af Liinesl - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Beregn vinklerne i firkant ABCD, når A(-5,3), B(4,10), C(12,-1) og D(1,-7).

Jeg mangler hjælp til, hvordan jeg skal lave udregninger som angiver vinklerne?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2021 af peter lind

vinklen A er vinklen mellem vektor AB og AC. se din formelsamling side 11 formel 51  De andre findes tilsvarende


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af mathon

Beregn koordinaterne til \small \overrightarrow{AB} og \small \overrightarrow{AD} og bergen den mellemliggende vinkel:

                      \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AD}}{\left | \overrightarrow{AB} \right |\cdot \left | \overrightarrow{AD} \right |} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af mathon

Det samme gøres med vektorerne
 \small \overrightarrow{DA} og \small \overrightarrow{DC}

\small \overrightarrow{CD} og \small \overrightarrow{CB}

\small \overrightarrow{BA} og \small \overrightarrow{BC}


Skriv et svar til: Vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.