Matematik

Eksponentielle funktioner

13. april 2021 af vinoP - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vedhæftet et billede af en opgave jeg godt kunne bruge noget hjælp til. Ved ikke hvordan man kommer frem til svaret så ville være fantastisk hvis i også kunne forklarer det :)

Vedhæftet fil: Mat opgasve.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af iznothing

Du kan starte med at beregne hvor meget intensiteten er faldet på et halvt år, vha. de oplysninger der er givet i opgaven. Dette tal kan du så bruge til at beregne, hvor lang tid der vil gå, før intensiteten er faldet til 50% (da den jo så vil være halveret). Og så er det bare at sammenligne resultatet med halveringstiderne i tabellen.

Husk at et stofs halveringstid (i hvert fald i denne opgave) skal forstås som den tid det tager før stoffets radioaktive strålingsintensitet halveres. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllllll}&& A(t)=100\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^\frac{^{0.5}}{\left \{ 5.3,2.9,1.3,2.1 \right \}}=\left \{ 93.67,88.74,76.60,84.79 \right \} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.