Matematik

Matematik

14. april 2021 af bella84 - Niveau: 7. klasse

Hej jeg kan ikke finde ud af de her opgaver håber i kan hjælpe :)

I 7. U har matematiklæreren lavet en konkurrence.
Han har målt længden af forskellige blyanter, som læreren har lånt af eleverne. Eleverne skal vælge nogle blyanter, så de tilsammen giver en halv meter. Her kan du se målene.

152 mm
12,6 cm
0,21 m
1 dm og 84 mm
2,2 dm
0,09 m
100 mm
a. Hvilke blyanter kan eleverne vælge for at vinde konkurrencen?

Sofus bliver nummer 2. Hans blyanter var i alt 2 cm for lange.

b. Hvilke blyanter kan Sofus have valgt?

Læreren lægger alle blyanterne op efter hinanden.

c. Hvor mange meter bliver 'blyantkæden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllr} \textbf{alle m\aa l i cm}\\&& 152\;mm&=&15.2\;cm\\\\&& 12.6\;cm&=&12.6\;cm\\\\&& 0.21\;m&=&21.0\;cm\\\\&& 1\;dm \textup{ og }84\;mm&=&18.4\;cm\\\\&& 2.2\; dm&=&22.0\;cm\\\\&& 0.09\;m&=&9.0\;cm\\\\&& 100\;mm&=&10.0\;cm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af Moderatoren

En halv meter er 50 cm.

Regn alle målene om til cm. 

Og tag så de mål som tilsammen giver 50 cm


Svar #3
14. april 2021 af bella84

Altså jeg skal finde ud af hvad målene er i meter 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2021 af Moderatoren

Hvis du vil have dem i meter så skal du omregne cm til m. 

100 cm = 1 meter


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af Moderatoren

Hvad har du fået opgave a til? Du har været "heldig" at mathon har lavet næsten alt arbejdet for dig.


Svar #6
14. april 2021 af bella84

kan ikke finde ud af det så pas


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2021 af Moderatoren

For at vinde konkurrencen, så skal eleverne vælge nogle blyanter som tilsammen er en halv meter. En halv meter er 50 cm. 

Mathon har omregnet alle målene for dig. 

Nu skal du blot vælge nogle blyanter og få deres samlede længde til at være 50 cm.


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. april 2021 af Moderatoren

Opgave 2:

Sofus fik valgt nogle blyanter som blev 2 cm for lange. Det er altså 52 cm. Du skal finde ud af hvilke blyanter som han valgte. 

Opgave 3. 

Omregn cm til meter og så har du længden af blyantkæden.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.