Matematik

Koordinater og radius

14. april 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen,

Jeg har siddet med denne opgave i rigtig lang tid. Er der nogle der kan hjælpe mig? Har nemlig ingen forståelse og ville gerne vide hvordan man løser den?

Tak på forhånd (se vedhæftet) 

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. april 2021 af Sofia0294

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af janhaa

ä)

|AC|=10=\sqrt{(x-3)^2+(y-11)^2}\\ \\ 10^2=(x-3)^2+(y-11)^2

passer for x = 11 og y = 5

C= (11, 5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2021 af janhaa

b)

y(BC) = -2x + 27

2x + y -27 = 0

S=(7, 8)

d=\frac{|2*7+1*8-27|}{\sqrt{5}}=\sqrt{5}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af peter lind

a)Vinkel B er 90º Find længden BC vedhjælp af pytagoras. Derefter har du flere metoder til at finde C. Du kan ente finde det ved at du kender afstanden til C fra både A og B eller du kan finde den vinkelrette linje i B og derefter bruge afstanden


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2021 af AMelev

Alternativ til a)
Cirklen ligning er (x - a)2 + (y - b)2 = 52
Da både A og B ligger på cirklen, skal begges koordinater passe i cirkelligningen, og så har du to ligninger med to ubekendte a og b. Det giver to løsningspar, men da centrum E(a,b) ligger til højre for A, er  a > 3.
\overrightarrow{AC}=2\cdot \overrightarrow{AE}, dvs.  \overrightarrow{OC}=\overrightarrow{OA}+2\cdot \overrightarrow{AE}

b) Bestem ligningen for linjen lBC gennem B og C og benyt afstandsformlen til bestemmelse af dist(E, lBC)


Skriv et svar til: Koordinater og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.