Matematik

eksponentiel vækst og vækstrate

15. april 2021 af eliasrug03 - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har sådan brug for hjælp til en matematikaflevering. Jeg mangler kun den sidste opgave. Men kan ikke finde ud af den.

Håber nogen her kan hjælpe (opgaven er vedhæftet som et screenshot)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2021 af PeterValberg

a) Benyt

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor K0 er startsaldoen
Kn er saldoen efter n terminer (måneder i dit tilfælde)
r er rente som decimaltal
n er antal terminer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& 1+r=1.007^{16}=1.11808\\\\&& r=0.11808=11.808\% \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& (1+r)^{12}=1.11\\\\&& 1+r=1.11^{\frac{1}{12}}=1.00873\\\\&& r=0.00873=0.873\% \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2021 af AMelev

#0 Brug din formelsamling side 5 (4).
 


Skriv et svar til: eksponentiel vækst og vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.