Matematik

Eksponentiel funktion

17. april 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejse er kørt færdig i en aflevering håber nogen kan hjælpe

Et fitnesscenter har stor succes med spinning. Hver måned stiger antal "kørte" km med ca. 7,8%. Den første måned blev der kørt 4215

1. Opstil en model, der beskriver antallet af kørte km som funktion af antallet af måneder siden centeret startede med spinning

2. Hvor mange proent stiger antallet af kørte km i løbet af et år

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af peter lind

4215(1+0,078)n-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af Quarr

1)

Når du har med noget der stiger/aftager med en fast procent pr. tidsenhed ..= eksponentielle funktioner.

f(x)=y=4215\cdot 1,078^{x}

x=Antal måneder

y=Antallet af kørte km

Se også F (76), side 16. (Formelsamling)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.