Matematik

Hastighed

17. april 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Luna cykler med en gennemsnitsfart på 18 km/t

Hvor langt cykler Luna på 40 minutter?

 Er det ved hjælp fra:

 v=\frac{d}{t}  

?

Mange tak på forhånd! :-) :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2021 af AMelev

Ja, hvis v er hastighed, d er distancen og t er tiden,men ......
a) over hvor lang tid
b) med hvilken fart


Svar #2
17. april 2021 af Quarr

#1

Tak! :-) ;D

v= 18 km/t

t=40 minutter

d=v*t

d= 12 km

Fik distancen til 12 km, men forstår ikke, hvorfor jeg skulle dividere 18 km/t med 60, før jeg ganger man 40. Er det ikke, fordi så jeg slipper af med km i timen også, der kommer til at stå km?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll} \\&& d=\left ( 18\;\frac{km}{t} \right )\cdot\left ( \frac{2}{3}\;t \right )=12\;km \end{array}


Svar #4
17. april 2021 af Quarr

#3

                       \begin{array}{llllll} \\&& d=\left ( 18\;\frac{km}{t} \right )\cdot\left ( \frac{2}{3}\;t \right )=12\;km \end{array}

Når på den måde! Mange tak for hjælpen, Mathon! Nu forstår jeg det godt, bedre!:-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. april 2021 af AMelev

Eller (jf #4) d= \frac{18km}{t}\cdot 40min= \frac{18km}{60min}\cdot 40min= \frac{18\cdot 40}{60}km


Svar #6
17. april 2021 af Quarr

#5

Eller (jf #4) d= \frac{18km}{t}\cdot 40min= \frac{18km}{60min}\cdot 40min= \frac{18\cdot 40}{60}km

Også mange gange tak, fordi du AMelev ville hjælpe mig! :-) :-D Mange tak, for begge jeres gode hjælp, I gav mig! :) :D

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.