Matematik

Et firmas afsætning er givet ved funktionen f(x)=18·〖0,97〗^x

18. april 2021 af jonasjp - Niveau: B-niveau

opgave 2

Hej jeg spørger hjælp til denne opgave, jeg er gået i stå og kan ikke komme videre :/

a. et firmas afsætning er givet ved funktionen f(x) = 18*0,97^x hvor x er antal år efter år 2015 og f(x) er afsætningen i tusind stk. forklar hvad tallene 18 og 0,97 fortæller om udviklingen af firmaets afsætning

Vedhæftet fil: Mindstekravsopgaver 3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^{x} \\&=\text{Beg.-v\ae rdi}\cdot \text{Fremskr.-faktor}^{x} \end{align*}

Undersøg, hvad der gælder for en eksponentialfunktion for a = 0.97 < 1


Svar #2
18. april 2021 af jonasjp

#1

\begin{align*} f(x) &= b\cdot a^{x} \\&=\text{Beg.-v\ae rdi}\cdot \text{Fremskr.-faktor}^{x} \end{align*}

Undersøg, hvad der gælder for en eksponentialfunktion for a = 0.97 < 1

Jeg er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2021 af ringstedLC

Beskriv hvorlangt du er med.


Skriv et svar til: Et firmas afsætning er givet ved funktionen f(x)=18·〖0,97〗^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.