Matematik

Ligningen for den rette linie.

19. april 2021 af kingsroad - Niveau: 10. klasse

Bilkøb:

1. koster 200t kr kører 25/L

2. koster 60t kører 10/l

Benzinpris 11 kr.

1) I samme kordinatsystem tegn sammenhængen mellem pris og antal kørte km på de 2 biler.

2) dyrest bil, lige dyre.


Svar #1
19. april 2021 af kingsroad

#0

Bilkøb:

1. koster 200t kr kører 25/L

2. koster 60t kører 10/l

Benzinpris 11 kr.

1) I samme kordinatsystem tegn sammenhængen mellem pris og antal kørte km på de 2 biler.

2) dyrest bil, lige dyre.

Prisforskel/delta er 200-60=140t

140000/pris pr l (11) = 12727 km x 11 kr l benzin =139997 kr. 

Forbrug 139997+ bilens pris 60000= 199997~200000, vil det sige at bil nr 2 er billigst de første 12727 km.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke regnet rigtigt. Du har glemt, at de to biler ikke k'rer samme længde på en liter benzin.


Svar #3
19. april 2021 af kingsroad

ja kan du hjælpe, glemte at skrive at kørselsforbruget er 300t km år


Svar #4
19. april 2021 af kingsroad

Bil1 ) 300000 km x 0,44 kr/l = 132000 kr. plus pris bil kr 200000, ialt 332000 kr

Bil2 ) 300000 km x 1,10 kr/  = 330000 kr. plus pris bil kr 60000,   ialt 390000 kr

forskel ved 300000 km er 58000 kr. 


Skriv et svar til: Ligningen for den rette linie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.