Matematik

Løs ligningerne med cos(x) og sin(x)

20. april 2021 af højhus5 - Niveau: B-niveau

Kan ikke helt gennemskue disse ligninger? Hvordan regner man det ud?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: cos.PNG

Svar #1
20. april 2021 af højhus5

hov  sådan https://gyazo.com/248210aa6eb8cb359187d865b37970fd


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2021 af mathon

                \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \cos(x)=0.4=\cos(2\pi-x)\quad x\in\left [ 0; 2\pi\right ]\\\\&& x=\cos^{-1}(0.4)=1.15928\\\\&& 2\pi-x=2\pi-1.15928=5.12391\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} 1.15928\\ 5.12391 \end{matrix}\right.\\\\\\ \textbf{b)}\\&& \cos(x)=-0.3=\cos(-x)\quad \in[-\pi;\pi]\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} 1.87549\\ -1.87549 \end{matrix}\right.\\\\\\\textbf{c)}\\&& \sin(x)=0.6=\sin(\pi-x)\quad x\in\left [ 0;2\pi \right ]\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} 0.643501\\2.49809 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Løs ligningerne med cos(x) og sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.