Matematik

Nulhypotese om Mendels love (hjælp)

20. april 2021 af myggelcykel - Niveau: B-niveau

Hej jeg mangler den her opgave i min matematikaflevering. Den skal snart afleveres og jeg har givet lidt op på den her opgave.

Please hjælp, tak.

Vedhæftet fil: blomster.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2021 af AMelev

Sæt fx X = antal hvide, p = P(Hvid)
Stikprøve n = 705 (rødviolette) + 224 (hvide) = 933. 

a) H0: p = 25%
Alternativ hypotese H1: p ≠ 25%

b) X ~ b(933,25%) under H0.
Forventede værdier under H0: Antal rødviolette = 933·75% = ... og Antal hvide = 933·25% = ... 

c) Testet er tosidet, da såvel få som mange hvide er kritiske for H0. Derfor dels signifikansniveauet med 2½% til hver side.
Stikprøveresultat X = 224
Undersøg om P(X ≤ 224) < 2½% eller P(X ≥ 224) < 2½%. Hvis det er tilfældet forkastes nulhypotesen, ellers accepteres den.


Skriv et svar til: Nulhypotese om Mendels love (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.