Matematik

Kan i hjælpe mig? Trigonometri

20. april 2021 af susi546 - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er vinkel A dobbelt så stor som vinkel B, og vinkel C er 6 gange så stor som vinkel B. Desuden er siden BC = 12

a) Bestem vinkel B og siden AC.

b) Bestem længden af medianen mc.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af ringstedLC

a) Vinkelsummen er 180º. Opstil og løs en ligning med kun B som ubekendt. Beregn de andre vinkler og brug en passende trigonometrisk relation.

b) Medianen har sit fodpunkt midt på c = AB

Tegn trekanten efterhånden som du får beregnet sider/vinkler for bedre overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2021 af StoreNord

UPS. Det var godt nok den forkerte median.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af StoreNord

Sådan her:


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2021 af StoreNord

#0
Jeg føler mig lidt dum efterhånden.
Her kommer mit sidste bud:


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2021 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2021 af mathon

                       \begin{array}{llllll}&& \frac{b}{\sin(20\degree)}=\frac{12}{\sin(40\degree)}\\\\&& b=\frac{12\cdot \sin(20\degree)}{\sin(40\degree)}=6.385\\\\&& c=\frac{12\cdot \sin(120\degree)}{\sin(40\degree)}=16.168\\\\\\&& m_c=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2(a^2+b^2)-c^2}\\\\&& m_c=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2(12^2+6.385^2)-16.168^2}=5.2 \end{array}


Skriv et svar til: Kan i hjælpe mig? Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.