Matematik

Rette linjer

21. april 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hej,

kan nogle hjælpe mig med 13.2? Ved ikke hvordan man vil finde ud af det.

13.1 = (0, 5)

På forhånd, mange tak! :-) :-D

Vedhæftet fil: ret linje.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2021 af PeterValberg

Du kan se på grafen for f, at dens y-værdi stiger med 1
hver gang x forøges med 2 og at den skærer y-aksen i (0, 5)
det betyder at en ligning for s vil være:

y=0,5x+5

og du skal bestemme skæringspunktet mellem s og t,
sidstnævnte er en vandret linje gennem (0,3), du kan
finde skæringspunktets x-værdi ved at løse ligningen

3=0,5x+5


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. april 2021 af Quarr

#2

Du kan se på grafen for f, at dens y-værdi stiger med 1
hver gang x forøges med 2 og at den skærer y-aksen i (0, 5)
det betyder at en ligning for s vil være:

y=0,5x+5

og du skal bestemme skæringspunktet mellem s og t,
sidstnævnte er en vandret linje gennem (0,3), du kan
finde skæringspunktets x-værdi ved at løse ligningen

3=0,5x+5


 

Mange tak for din hjælp, PeterValberg! :-) Når ja, man sætter dem lig hinanden og løser mht x da der står det samme på venstre side af =  :-D

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2021 af PeterValberg

y-værdien for skæringspunktet må jo nødvendigvis være 3
Så skæringspunktets koordinater er (-4,3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.