Matematik

HJÆLP; Stokastisk variable

21. april 2021 af africanbabe - Niveau: B-niveau

Nedenstående tabel viser sandsynlighedsfordelingen for en stokastisk variabel X.

       t |     0  |  2| 4|  6 |    8  |    10

P(X=t) |0,05 | a | a | a |0,25 | 0,10

Bestem tallet a.

Hvordan bestemmer jeg tallat a???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af peter lind

P(X=1)+P(X=2)+P(X=3)+P(X=4)+...P(X=n) = 1


Svar #2
21. april 2021 af africanbabe

Min Wordmat kan ikke regne det ud som du har skrevet, og hvordan kom du frem til at den lige med 1??? Fordi jeg har prøvet den måde som du viser og den giver ikke 1

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af peter lind

Det tror jeg ikke på. Den kan helt sikkert lægge nogle tal sammen. Du kan også bruge et regneark. Du kan endda bruge hovedregning

Det kommer jo an på hvad a er!


Svar #4
21. april 2021 af africanbabe

Mener du sådan her
0,05+a+a+a+0,25+0,10=3a+0,4??

Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2021 af peter lind

ja


Svar #6
21. april 2021 af africanbabe

Tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2021 af AMelev

#0 Læg et billede af opgaven op i stedet for at skrive af. Der skulle nok have været en tabel.

Se formelsamling side 30 (171)-(173)
Du skal løse ligningen 0,05 + a + a + a + 0,25 + 0,10 = 1.


Svar #8
21. april 2021 af africanbabe

Her billede af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2021 af AMelev

Tak, men det var ment for opgaver fremadrettet. :)


Skriv et svar til: HJÆLP; Stokastisk variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.