Matematik

Areal

21. april 2021 af KristinaAndersen66 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lavet a) i denne opgave, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme igang med opgave b)

Jeg har forsøgt i vores lektiecafé, men ikke kunne hjælpe. Kan én herinde hjælpe? 

Opgaven er vedhæftet.

Mvh Kris


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af mathon

Det, der kaldes vedhæftet, er vel undervejs.


Svar #2
21. april 2021 af KristinaAndersen66

Hermed vedhæftet

Vedhæftet fil:Opgave6.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af ringstedLC

a) I din FS findes arealformlen for en trekant. Bemærk at trekanten er retvinklet.


Svar #4
21. april 2021 af KristinaAndersen66

#3

a) I din FS findes arealformlen for en trekant. Bemærk at trekanten er retvinklet.

Jeps, den har jeg lavet :-)

Det er opgave b) jeg mangler hjælp til :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2021 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& f(x)=30-T_{APQ}=30-\frac{1}{2}\cdot y\cdot x=30-\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.6x \right )\cdot x=30-0.3x^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2021 af ringstedLC

Undskyld.

\begin{align*} A_{farv} &= A_{ABC}-A_{APQ} \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot \left |AQ\right |\cdot \left |PQ\right | \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot x\cdot y_P \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot x\cdot 0.6\cdot x=\,... \end{align*}


Svar #7
22. april 2021 af KristinaAndersen66

#6

Undskyld.

\begin{align*} A_{farv} &= A_{ABC}-A_{APQ} \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot \left |AQ\right |\cdot \left |PQ\right | \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot x\cdot y_P \\ &= A_{ABC}-0.5\cdot x\cdot 0.6\cdot x=\,... \end{align*}

Helt okay :-)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Svar #8
22. april 2021 af KristinaAndersen66

#5

         \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& f(x)=30-T_{APQ}=30-\frac{1}{2}\cdot y\cdot x=30-\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.6x \right )\cdot x=30-0.3x^2 \end{array}

Tak!


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.