Matematik

Udled formlen for vækstegenskaber for potensfunktionen ???

28. april 2021 af GrindingStudent - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven vedhæftet som et billede nedenfor, men har enten misset noget eller misforstået noget da jeg ikke forstår noget af den. Alt hjælp ville være dejlight

Vedhæftet fil: hvad.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2021 af ringstedLC

"Udled" ≈ forklar, redegør-, argumenter for hvorfor, at:

\begin{align*} f(x) &= b\cdot x^{a}\Rightarrow f(h\cdot x)=f(x)\cdot h^{a} \end{align*}

Tip: Potensvækst kaldes også procent-procentvækst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2021 af AMelev

Suppl. til #1

Til at vise, at \begin{align*} f(x) &= b\cdot x^{a}\Rightarrow f(h\cdot x)=f(x)\cdot h^{a} \end{align*} skal du bruge potensreglen FS side 7 (21)

Bem. Når x vokser med en vækstrate rx? (p%) og dermed en fremskrivningsfaktor h = 1+ rx?, så vokser y = f(x) altså med en fremskrivningsfaktor hy = ha? = (1+ rx)a, dvs. at 1 + ry = (1+ rx)a, hvor ry er vækstraten for y = f(x), jf. formelsamlingen side 21 (114)


Skriv et svar til: Udled formlen for vækstegenskaber for potensfunktionen ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.