Fysik

tyngdekraft, opdrift og fjederkraft?

28. april 2021 af 181819 - Niveau: B-niveau

Hej håber i kan hjælpe.

Loddet har en diameter på 4,00cm som hænger i en fjeder og er nedsænket i vand.

a) beregn tyngdekraften på loddet.

b) beregn opdriften på loddet.

c) beregn fjederkraftens størrelse


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2021 af peter lind

a) Ft = m*g

b) ρ*V*g  ρ massefyden, V rumfanget af loddet

c) Ft + Fo -Ft = 0


Svar #2
28. april 2021 af 181819

Hvordan finder jeg massefylden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2021 af mathon

Du har ikke oplyst loddets højde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \textup{lodvolumen}&V=h\cdot \pi\cdot (0.04\;m)^2 =h\cdot \left (0.005027\;m^2 \right )\\\\& \textup{tyngdekraft:}&=F_t=m\cdot g=V\cdot \varrho _{lod}\cdot g=h\cdot \left (0.005027\;m^2 \right )\cdot \varrho _{lod}\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )=\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \quad \, \, h\cdot \varrho _{lod}\cdot \left ( 0.049361\;\frac{m^2\cdot N}{kg} \right )\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{opdrift:}&F_{op}=V\cdot \varrho _{vand}\cdot g=h\cdot \left ( 0.005027\;m^2 \right )=h\cdot \varrho _{vand}\cdot \left ( 0.049361\;\frac{m^2\cdot N}{kg} \right )\\\\ \textbf{c)}\\& \textup{fjederkraft:}&F_{fje}+F_{op}-F_t=0\\\\&& F_{fje}=F_t-F_{op}=h\cdot \left ( 0.049361\;\frac{m^2\cdot N}{kg} \right )\cdot \left ( \varrho _{lod}-\varrho_{vand} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: tyngdekraft, opdrift og fjederkraft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.