Matematik

Afstand, vinkel og areal

30. april 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen, 

Jeg har siddet emed denne opg og ved ikke hvordan jeg skal beregne a, b, c og d. 

Ville være en stor hjælp hvis nogle kunne hjælpe, tak på forhånd :) 

Se vedhæftet.

Vedhæftet fil: right.png

Svar #1
30. april 2021 af Sofia0294

Nogle der kan hjælpe?


Svar #2
30. april 2021 af Sofia0294

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2021 af mathon

a) er en Pythagorasberegning.

b) Tangens til en spids vinkel i en retvinklet trekant.

c) Vinkelberegning med cos-relationen, når de tre sider er kendt.

d) Acirkeludsnit - Acentertrekant


Svar #5
30. april 2021 af Sofia0294

Er det sådan man beregner a?

80^2 * 4^2 = 55^2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \left | \textup{VV-Vada A/s} \right |=&\sqrt{\left (287\;m \right )^2+\left (514 \;m \right )^2}=588.698\;m \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&&\tan(q)=\frac{514}{287}\\\\&& q=\tan^{-1}\left ( \frac{514}{287} \right )=60.82\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2021 af ringstedLC

a) Den lodrette- og vandrette afstand er kateter. Brug Pythagoras.

b) q er vinklen mellem det vandrette plan og røret:

\begin{align*} \tan(q) &= \frac{Afst_l}{Afst_v} \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\&& \cos(B)=\frac{783^2+1017^2-1593^2}{2\cdot 783\cdot 1017} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. april 2021 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{d)}\\&& A_{vand}=\pi\cdot r^2-\frac{1}{2}\cdot r^2\cdot \left ( b-\sin(b) \right )\quad \textup{n\aa r }b\textup{ m\aa les i radianer} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. april 2021 af mathon

      130.75\degree=2.28204\;radianer


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. maj 2021 af mathon

      \begin{array}{llllll}&& A_{vand}=\frac{1}{2}\cdot 2\pi\cdot r^2-\frac{1}{2}\cdot r^2\cdot \left ( b-\sin(b) \right )\\\\&& A_{vand}=\frac{1}{2}\cdot r^2\cdot \left ( 2\pi-b+\sin(b) \right )\\\\&& A_{vand}=\frac{1}{2}\cdot 8^2\cdot\left ( 2\pi-2.28204+\sin(2.28204) \right )=152.3 \;\;(mm^2)=1.523\;cm^2\end{array}


Svar #13
03. maj 2021 af Sofia0294

#12 hvad er det for en opgave? er det a, b eller c?


Svar #14
03. maj 2021 af Sofia0294

og svar nummer 11 hvad er det for en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. maj 2021 af mathon

#11
         
er en vinkelomregning

#12
         d)


Svar #16
20. maj 2021 af Sofia0294

svar #9 jeg forstår ikke lige helt, hvordan jeg skal udregne det?


Svar #17
20. maj 2021 af Sofia0294

kan det passe det giver et minus tal?


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. maj 2021 af mathon

Ja
         når vinkel B er stump, er cos(B) < 0


Skriv et svar til: Afstand, vinkel og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.