Fysik

Finde ny værdi for tyngdekraft acceleration g

02. maj 2021 af mart7775 - Niveau: C-niveau

Hejsa er der nogen der vil hjælpe mig med denne her? kan ikke lige dreje mit hovede omkring den. :)

To piger på en teknisk skole ønsker at undersøge det frie fald. Hertil lader de et lod falde fra en højde på 1,25 m. For at finde tiden anvender de en timer, og på timerstrimlen er der 52 prikker svarende til de 1,25 m. Timeren er indrettet, så der er 1/100 sekund mellem prikkerne. Hvor stor en værdi for g vil pigerne finde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2021 af mathon

             \begin{array}{lllll}& \textup{frit fald:}\\&& h=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2\\\\&& 1.25\;m=\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left ( 0.51\;s \right )^2\\\\&& g=\frac{2\cdot \left ( 1.25\;m \right )}{(0.51\;s)^2}\\\\&\textup{resultat:}&g=9.61\;\frac{m}{s^2} \end{array}


Svar #2
02. maj 2021 af mart7775

Tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2021 af ringstedLC

#0: De finder en eksperimentel værdi for tyngdeacc. g, men ikke en værdi for tyngdekraft.


Skriv et svar til: Finde ny værdi for tyngdekraft acceleration g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.