Matematik

Hastighed

02. maj 2021 af Lukassssssss - Niveau: 9. klasse
Togturen er ca. 220 km lang.

Hvor hurtigt skal toget køre, hvis turen som tage 2 timer?

km/t (?)

Siger man bare at 120 min korreler til 2 timer, dernæst gør man følgende:
220/2 = 110
Han skal så køre 110 km/t hvis togturen skal tage 2 timer? Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2021 af mathon

                    \begin{array}{llllll} & \textup{fart:}\\&& v=\frac{220\;km}{2\;h}=110\;\frac{km}{h} \end{array}


Svar #2
02. maj 2021 af Lukassssssss

Så det er rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2021 af ringstedLC

Ja, men glem bare det med 120 min.

Kontrol: Toget kører 110 km på én time ⇒ Toget kører 2 · 110 km på 2 timer.


Svar #4
02. maj 2021 af Lukassssssss

Nårhe ja 1 time

Svar #5
02. maj 2021 af Lukassssssss

Så det tager 110 km at kører 1 time

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2021 af ringstedLC

#4, #5: Du har beregnet, at farten er 110 km/t. Det kan kontrolleres ved hjælp af #2.


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.