Fysik

Bølgelængder - Braggs lov

03. maj 2021 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en rapport skal vi:
Beregn Kα-og Kβ - linjernes bølgelængder ud fra både første og anden ordens vinklerne. Sammenlign med beregningerne i sp. 2.

Vi har ud fra vores spektrum aflæst værdierne:
Første orden:
20°=646kV
22,3°=2517kV

Anden orden:
43,5°=89kV
49,7°=353kV

Vi skal bruge Braggs lov - tænker vi:
n · λ = 2 · d · sin(θn) , n = 1,2,3, …
<=>
λ=(2*d*sin(θn))/n
Men vi er i tvivl hvordan vi skal gøre det, da der står, at vi skal beregne bølgelængderne ud fra både første og anden ordens vinklerne. Hvordan skal vi så gøre det? Altså samle det i en beregning?

Matematik er ikke lige vores stærkeste side.


Svar #1
03. maj 2021 af CecilieBebsi (Slettet)

Eller skal de beregnes hver for sig? - Altså, så vi ender med 4 beregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2021 af peter lind

¨de skal beregnes hver for sig


Skriv et svar til: Bølgelængder - Braggs lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.