Fysik

Forklar også hvordan vinklen φn beregnes ud fra målinger af afstanden a til væggen og afstanden Sn til centralpletten. Benyt nedenstående figur.

04. maj 2021 af mathilde12345678999 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nogle forskellige fysik opgaver på c. tak på forhånd.

Forklar også hvordan vinklen φn  beregnes ud fra målinger af afstanden a  til væggen og afstanden Sn  til centralpletten. Benyt nedenstående figur.

(vedhæftet fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af OliverHviid

Vinklen kan udregnes vha. tangens da tan(φn)=modstående/hosliggende=Sn/a


Svar #2
04. maj 2021 af mathilde12345678999

kan det forklares lidt mere dybde gående forstår det ikke rigtig.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2021 af OliverHviid

Hvis du ønsker at udregne vinklen kan du bruge tangens. Tangens til en vinkel er lig med den modstående katete delt med den hosliggende katete. I dit tilfælde er den modstående Sn og den hosliggende a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2021 af mathon

eller
                                             \sin\left ( \varphi _n \right )=\frac{S_n}{\sqrt{a^2+(S_n)^2}}


Skriv et svar til: Forklar også hvordan vinklen φn beregnes ud fra målinger af afstanden a til væggen og afstanden Sn til centralpletten. Benyt nedenstående figur.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.